Læselampe - Det rette lys til sofahjørnet

Læselampe - Det rette lys til sofahjørnet

Skab et hyggeligt læsehjørne i stuen med den rette læselampe

Der findes næppe noget bedre end at fordybe sig i en god bog. Bare smæk benene op, læs og glem alt om verden omkring dig for en stund. Med et hyggeligt læsehjørne i din bolig har du mulighed for af stresse af, komme helt ned i tempo og gøre noget godt for dig selv – hvilket kan være tiltrængt i en ellers travl hverdag.

Men for at skabe det ideelle læsehjørne er det vigtigt med den helt rette læselampe. Belysningen i ens hjem har nemlig en stor betydning for vores velbefindende. En ting er, at det spiller en altafgørende rolle i forhold til den hyggelige atmosfære, en anden ting er, at det skal løse en lang række funktionelle opgaver.

Er du i tvivl om, hvilken type læselampe, du skal gå efter for at skabe det ideelle læsehjørne, så kan du med fordel læse med her, hvor vi kommer med vores bedste tips og råd.

Skab det ideelle læselys med den rette læselampe

Et asymmetrisk lys er afgørende for at se og især læse godt. Det vil sige, at lysets retning ikke skal være fokuseret direkte på den bog, du skal læse. Lyset skal i stedet skære skråt indover din skulder. Her er en justerbar læselampe ideel, da du efter behov kan justere lampehovedet, så du altid har de bedste læsevilkår.   

Leder du efter en funktionel læselampe med et stilrent design, er denne LED gulvlampe fra Marset et oplagt bud, da den med sine fleksible led kan indstilles efter din foretrukne læsestilling.

Polo gulvlampe LED fra Marset – find den her.

Læselampe med justerbar lysstyrke

Mens du læser, skal din læselampe gerne afgive et direkte og forholdsvis koldt, hvidt lys. Dette sikrer du dig ved at købe en pære med en relativ høj farvetemperatur.

Men har du tænkt dig at skabe et læsehjørne midt i stuen, kan du dog med fordel gå efter en læselampe med justerbar lysstyrke, så du har mulighed for at dæmpe belysningen efter behov. Skal du slappe af med venner og familie kan det stærke, hvide lys fra en læselampe nemlig hurtigt blive for voldsomt. Leg med lysstyrken indtil, du finder den belysning, som passer til situationen.

Denne lampe fra Louis Poulsen forener design og funktion på fineste vis, da den med sit elegante ydre og smarte finesser giver dig mulighed for at justere og tilpasse lysstyrken efter dit eksakte behov.

NJP gulvlampe fra Louis Poulsen – find den her.

Væglamper til læsehjørnet

Har du begrænset plads i dit nyindrettede læsehjørne, så er væglampen den ideelle løsning. Du slipper for at bruge dyrebar gulvplads samtidig med, at du får et ideelt læselys, som du kan indstille efter behov. Gå gerne efter en væglampe med justerbar arm, så du har mulighed for at trække lampen tættere på dig, så du kan skåne dine øjne for unødvendige anstrengelser, når du skal hygge dig med din yndlingsbog.

Tag for eksempel denne plisserede sakselampe fra Le Klint, hvis smarte udtræk gør, at lampen egner sig perfekt til læsehjørnet. Den findes i mange forskellige træsorter, så du har mulighed for at udvælge den, som matcher din boligindretning bedst.

234 Sax væglampe fra Le Klint – find den her.

Tilbage til blog