Lampe trends  - Find lampe mode her

Lampe trends - Find lampe mode her

 

Moderne lamper - lampe trends 2016

Når du skal vælge nye lamper til din bolig, kan der være mange forskellige ting, man kigger efter.

Nogle kigger efter farve, funktionalitet eller størrelse.

Andre spørger mig – hvad er trenden?

Fælles er dog, at langt de fleste gerne vil have moderne lamper. Hvad det så end dækker over, kan variere vidt og bredt. For nogle er det tidens nyeste lampe trends og tendenser, for andre er moderne lamper tidsløse klassikere som eksempelvis mange af og Louis Poulsens produkter, mens det for nogle helt tredje kan betyde retro lamper med et gammeldags look.

For lamper ser man typisk mange forskellige trends. Ofte ser vi, at store leverandører som Le Klint og Louis Poulsen skaber en god base for, hvad tidens lampe mode og trends er.

Le Klint afsluttede 2015 med at komme med deres flotte nye Carronade serie. Det er rigtig spændende at se, at Le Klint har satset meget anderledes end, hvad man normalt ser fra dem. Carronade serien er en serie af nytænkende, moderne lamper, som er langt fra, hvad vi plejer at se hos Le Klint, som ofte indeholder de velkendte plisse skærme. En flot sammensætning af sort metal, amerikansk olieret træ samt messing – ja tak!

En messing lampe er en moderne lampe

Messing er den nye farve, når der snakkes moderne lamper og trends i 2016. Længe har vi set på kobber, og vi har haft alt i kobber. Messing står heldigvis pænt sammen med kobber, og kan derfor sagtens mixes, ligesom sort og hvid også passer godt sammen med messing/guld farven.

Jeg er dog helt sikker på, at vi slet ikke har set det sidste til den velkendte plisse skærm. I 2016 i programmet "Nybyggerne" på Tv2 så vi igen, at Plisse skærmen og saxlampen fra Le Klint, fik en ny kult status hos det yngste par – som også vandt programmet. Denne tendens illustrerer endnu en ting som fortsat er et kendetegn som holder visse lamper moderne på tværs af tid: Godt håndværk. Det gode ved Saxlampen er, at den er af super høj kvalitet. Bliver skærmen lidt trist, kan den sagtens udskiftes til en ny. Vælger man skærmen i plast kan den endda nemt rengøres med en skylning under bruseren.

 

Lampe modens pionerer

Fra Louis Poulsen så vi også et spændende bud på moderne lamper i form af lidt af det nye og noget af det klassiske.

I 2016 er Louis Poulsen kommet med 2 farverige nyheder. Først kom PH 3½-2½ bordlampen, storbroderen til den populære 3/2 bordlampe. Lampen har været en trendsetter lige siden 1928 med design af Poul Henningsen, og der er kun lavet få ændringer siden. Den øverste skærm på lampen er i metal og kan udskiftes. Skærmen fås i farverne rød, gul, grøn eller hvid. De nederste skærme er, som man kender PH skærmene, i mundblæst opalt glas. Stellet er brun-malet messing og står utrolig smukt.

Det er dejligt med farver! Og heldigvis fortsatte Louis Poulsen i denne kategori. I April kom den smukke Cirque. Lampen er inspireret af Tivolis ballongynger og karruseller. Formen kommer fra løgkuplen som sidder på flere af bygningerne i eventyrhaven.

Den lækre og moderne lampen fås i flere forskellige farve varianter, og farverne passer flot ind i tidens store trend med træ. Jeg kan sagtens se lampen over et teak bord eller ved siden af teak reolerne.

Moderne lamper kort og godt

Alt i alt tegnes der et billede af flere forskellige lampe trends og tendenser i 2016; Moderne lamper er af messing, moderne lamper er godt håndværk, og så er moderne lamper naturligvis ikke bange for at bruge farver og udfordre normer igennem nye tiltag.

 

 

 

Tilbage til blog