Skrivebordslamper – flot design og ideelle arbejdsforhold

Skrivebordslamper – flot design og ideelle arbejdsforhold

CArbejd
Arbejdslys er enormt vigtigt for produktivitet, holdning og mentalt overskud. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du finder den rette skrivebordslampe.

Skab et moderne hjemmekontor med den rette skrivebordslampe.

Flere og flere arbejder hjemmefra en eller flere dage om ugen, og for mange bliver det ved spisebordet, at det foregår. Dette er uheldigt, da de fleste spisebordslampers svage belysning ikke ligefrem fremmer koncentrationsevnen.

Ønsker du derfor at give dig selv de bedste betingelser for et godt arbejdsmiljø i hjemmet, så kan du med lidt kreativ tænkning hurtigt indrette dig et lille hjemmekontor. Et kontor behøver nemlig ikke fylde ret meget, og det kan nemt indgå som en integreret del af enten stuen eller soveværelset. Det vigtigste er blot, at du får installeret et lys med en god lysstyrke, så du ikke behøver at koncentrere dig for at se, da det hurtigt kan resultere i både hovedpine og træthed.

Er du i tvivl om, hvilken lampe du bør vælge til dit nye hjemmekontor, så kan du med fordel læse med her, hvor du får vores bedste tips og råd til, hvordan du skaber det ideelle arbejdsmiljø med den helt rette belysning.

Direkte belysning

Når det kommer til dit hjemmekontor, er det vigtigt, at du finder en lampe, som tydeligt kan belyse arbejdsområdet. Gør derfor dig selv den tjeneste at gå en lang bue udenom lamper, som spreder lyset tilfældigt ud i rummet. Gå i stedet efter den traditionelle skrivebordslampe, da den afgiver et direkte lys med høj farvegengivelse. Jo mere lys, der er, desto nemmere vil det nemlig være at koncentrere sig.

 

Er du vild med dansk design i en minimalistisk stil, og vil du være sikker på at få en fantastisk belysning i dit nye hjemmekontor, så er AJ Bordlampen et sikkert valg. Lampen blev designet af Arne Jacobsen tilbage i 1960 og er i dag stadigvæk kendt og elsket for sit stramme og enkle udtryk. Modellen fås i mange forskellige farver, så uanset om du er til klassiske farver som sort og hvid eller ønsker at sætte lidt kulør på indretningen derhjemme, så kan du nemt finde den helt rette skrivebordslampe at pryde dit hjem med.

AJ Bordlampe – find den her.

Skab det ideelle arbejdslys med skrivebordslamper

Hvis du vil sikre dig det bedste arbejdslys, er det vigtigt med et asymmetrisk lys. Asymmetrisk lys skal forstås på den måde, at lysets retning ikke må lande direkte på det, du skal læse eller se. I stedet må det gerne lyse på tværs af arbejdsbordet. Dette lys opnår du bedst med en skrivebordslampe med et justerbart lampehoved, som du kan pege i den retning, du ønsker.

Arbejder du på din computer, kan du med fordel placere din skrivebordslampe ved siden af og justere lampehovedet således, at det oplyser tastaturet fra siden. Lad lyset fra skrivebordslampen komme ind fra venstre side, hvis du er højrehåndet og omvendt, hvis du er venstrehåndet.

 

NJP bordlampe

Oki Sato har for Louis Poulsen designet denne skønne bud på den funktionelle skrivebordslampe, som du kan justere efter behov. Med en retningsbestemt lyskilde, en multijusterbar skærm samt en drejelig arm, er du sikret det absolut bedste arbejdslys.

NJP bordlampe find den her.

Tilbage til blog